„ Posmakuj polską tradycję – warsztaty kulinarne dla osób niepełnosprawnych.” Zbiczno 11-15.09.2017r.

     Na początku września, część uczestników naszej placówki miało okazję brać udział w  pierwszej edycji tygodniowych warsztatów kulinarnych. W trakcie zajęć mogliśmy nauczyć się przygotowywać najwyśmienitsze, tradycyjne dania kuchni śląskiej takie jak: moczka, żymlok, kołacz, szpajza, krupnioki, makówka, szałot śląski, ajerkuchy, modra kapusta itp.  Każdy dzień był szczegółowo zaplanowany. Nie było osoby, która by nie miała wytyczonego zadania. Dzięki tak perfekcyjnie zorganizowanym zajęciom, całkowicie poświęciliśmy się zaznajamianiu tajników tak wspaniałej kuchni. Nawet męska część naszej delegacji idealnie odnalazła się w roli kucharzy. Po całym tygodniu delektowania się przyjemnością gotowania oraz smakowania naszych efektów ciężkiej pracy przyszła pora na powrót do domu. Pełni pozytywnej energii i ogromnej wiedzy zawitaliśmy w naszej placówce ŚDS aby dzielić się zdobytą wiedzą z pozostałymi uczestnikami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *